Mvc besök för mig och lilleman

Hej hopp!
Ska kila iväg på ett Mvc besök nu för att kolla till lillemannen, sen blir det nyckeluthämtning och flytt! Som jag har längtat efter den här dagen? Vi fick veta att vi fick lägenheten för 3 månader sen, så nu har det varit 3 lååånga månader av väntan. Men äntligen är vi här! Får se om jag kommer in för ett inlägg ikväll, annars ska jag försöka mig på det imon :)
Ha en trevlig solig höst/vinter dag!

music in my soul

Rihanna - We found love

vår lilla 1,5:a

Tänkte visa upp lite bilder på vår lilla lägenhet som vi bor i nu tills imorgon. Bilderna är tagna när vi renoverade för 1 år sedan, så det är därför vissa saker ser oklara ut. Men ungefär så här litet bor vi nu ;)

flyttstökar

Jag tror att de kommande 3 dagarna kommer jag vara ganska off från bloggen. Jag kommer säkert kunna slänga in några mobilinlägg om det funkar, annars löser jag det =) Shit imon flyttar vi, så nu är det massa att göra. Har tvättat sen i morse och det är saker kvar. Tvättar upp verkligen allt nu, kuddar, täcken, påslakan, soffkuddarna rubbet =) Helt galet vad tvättmaskinen går nu. Nej nu får det vara imorgon så allt blir klart, Mvc besök bokat till 13.30 också, busy busy!

final countdowns

Har hållt på att packa lådor hela eftermiddagen nu och jag ser fortfarande inget slut?! Gah jag blir knäpp. Hur ska vi orka flytta egentligen? 2 dagar dit, men känns som en evighet fortfarande. Man bara väntar och väntar hela tiden. Bli måndag nu då! Omkring klockan 15.00 så vi får nycklarna.

Den här helgen känns helt meningslös, alla man känner ska göra massor, halloweenfester och hela huset gungar. Själv sitter man höggravid och väntar på att få flytta. Lätt frustrerande. Men nu ska jag sluta gnälla, ska hem till pappa och köra han till falun, men först mat.

26 dagar till BF, bara nedräkningar nu.

thank god it's friday

Idag har vart en ganska seg dag, lunchade med 2 fina tjejor från jobbet och gick en sväng i affärer med dem. Längtade nästan tillbaka till jobbet lite då. Det är både skönt att vara hemma och tråkigt. Men när bebis kommer så kommer jag nog inte tänka så mycket på jobbet =)

Köpte lite grejor också, ett mysset som jag ska ha med till BB och en nyårsoutfit för den var så fin. Men dem grejorna kan jag visa imorgon. Nu tänkte jag slöa lite vid tv'n innan det är läggdags. Känner mig lite seg trots 2 st powernaps idag.

bebiskläder och vagnen.

allt ovan från Lindex.com
Jag har ju sagt att jag inte ska handla mer åt lilleman innan han föds, men ibland råkar man se nått som man bara måste köpa! Både mamma och min syster har skällt på mig att jag inte får handla mer åt han, för då får de inte handla något. Men nu ska det väl inte vara något mer? Tänkte att bodyn med väst får han ha på julafton och den med skjortan på nyår. Enda som saknas är skor och ett par svarta byxor att ha till, men det kan vi nog ta senare.
På tal om shopping, vi ska hämta ut vår vagn idag! Börjar kännas väldigt verkligt just nu. Så vi kör en countdown:
- 4 dagar tills vi flyttar
- 28 dagar tills bebis är beräknad

vecka 37

Bebis: Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är upp till 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar med blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls. A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).



Mamma: Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.




Mina tankar: Nu är jag sjukligt trött på att vara gravid, känns som om jag varit det hela livet och kommer vara det 100 år framåt. Står ju att man ska vila upp sig inför förlossningen nu, hur ska jag hinna det? Måste packa i helgen, flyttar på måndag&tisdag. Måste skruva ihop bebis säng och alla möbler. Tvätta upp bebis kläder och allt annat som måste göras innan han kommer. Men det borde jag ju hinna, eller? Har ju beräknat BF 24 november, fast ska man tro 3D ultraljudet så 13 november.. gosh vilket ska jag tro på?





info från babycenter.com & minbebis.com

wine and dine

Aj aj vilken tandvärk jag har! Dock vägrar jag gå till tandläkaren för att dem ska ta 300;- för att göra rent runt visdomstanden och sedan visa hur jag ska göra. Vilket jag redan vet för jag har vart där och gjort samma sak 700 ggr känns det som. Och ändå har jag inte fått en enda tid att ta bort visdomstanden, nu ska den väck iaf! Nästa gång jag ska till tandläkaren är i December för att laga ett hål och då ska jag säga till dom att ta bort den. Jaja nu till nått betydligt roligare.

Min kära papi var på kryssning i helgen och frågade om jag ville ha godis då jag skjutsade han till station och så. Men nej nej jag känner mig vuxen nu så jag beställde en flaska vitt vin. Så gud vad jag längtar tills jag får öppna den flaskan :) Fick en av  Christian Audigier's viner, den gröna flaskan iaf, har dock alla andra sen tidigare men både Nicklas och jag har inte velat öppna dem då de är så fina. Men nu har jag 2, så när bebis kommit och jag känner att jag kan ta ett glas vin så ska jag smaska på denna :) Förresten ni som redan har kids eller ska ha, när drack ni det första vinglaset/när kommer ni dricka första glaset vin?

Partylite/ljusparty

Var ju på ljusparty häromdagen, tänkte inte beställa något men det blidde så ändå. För det var ju för fint, speciellt nu till jul också. Suck va trött jag blir på mig själv ibland, hehe. Jaja men lite nytt får man unna sig när man flyttar =)

att packa en bb-väska till bebis..

Har setat och fundrat på det där med bebis bb-väska. Har packat klart den nu och så (inte min egen dock), och funderar på vad man verkligen behöver till bebben? Jag och Nicklas har packat det vi "tror" behövs, men vad behövs egentligen? Så här ser lillemans bb-väska ut nu för tillfället, kom gärna med förslag om vi glömt något viktigt.
  • 1 söt mössa så han inte blir kall om huvudet när han kommit.
  • 1 par strumpor
  • 1 par tossor
  • 1 gosig filt
  • 1 pyjamas
  • 1 omlottbody
  • 1 mjukis onepiece
  • 3 st nappar
  • 1 sovpåse
  • några blöjor
  • 1 overall att åka hem i + mössa
Är det något viktigt jag glömt? Hoppas inte det, ni får gärna visa vad ni har packat preggosar. Skriv i kommentarer sen så jag kan gå in och kolla. Nu borde jag nästan sova, även fast det är det enda jag gjort idag.

ljusparty

Har spenderat morgonen med att packa lite flyttlådor och adressändrat och sånt småtjaffs. Ska snart hämta min syster för hon tvingar mig på nått jäkla ljusparty. Visst det är säkert kul och så men orka egentligen? Känns ju som man måste köpa nått även fast det sägs att man inte behöver. Men jaja, jag ska fösöka ha kul :)

världens sötaste


Läste på Aftonbladet att en garnaffär på Nya Zeeland behöver hjälp att sticka tröjor till blå dvärgpingviner pga. en oljeläcka. Det var det sötaste jag hört och jag önskar jag kunde sticka en lite tröja till dem. De måste kunna hålla värmen då, "Pingviner är väldigt känsliga för olja, eftersom den skapar en ”läcka” i fjäderdräkten som ska skydda mot vatten. Och blir pingvinerna blöta så blir de också kalla." Så är den någon som vill sticka en tröja till en pingvin så kan ni hitta mönster här : http://www.skeinz.com/Newsletters/spring2011.html

att vräka sin bebis

Känner att jsg behöver "gnälla" av mig lite. För just nu är jag väldigt trött på att vara gravid, jag känner mig gigantisk och jag kan inte göra något åt det. Går upp för varje dag som går, och jag avskyr det! Jag älskar lilla plutten i magen men önskar att han kunde komma ut snart.  Vill att han ska vara helt redo för livet utanför magen så han får vänta tills vecka 38 (37+0). Så 2 veckor till kan han få ligga i magen. Sen utför jag en vräkning :) Mitt psyke börjar tryta nu, jag har ont överallt. Svårt att kliva i och ur sängen, det gör ont ont ont! Kan knappt lyfta benen och inte sätta mig i soffan utan att det känns som små nålar som sticker mig i rumpan :(
Nej nu är jag trött på det här bebis, hör du det? 2 veckor sen vräks du!  =)

36 veckor




Igår gick vi in i vecka 36 men jag var för trött för att ens engagera mig i datorn, tror jag sover middag 2 ggr om dan iaf för att överleva ;) Så här verkar bebis ha det iaf:
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. 

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration. 

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) 

Du kanske har märkt att brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas). 

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

julmys


Jag vill så jättegärna julpyssla, nu gärna. Men förstår att jag måste vänta som alla andra. Rätt tragiskt ändå, jag kämpar efter julkänslan varje år. Hoppas den kommer tillbaka på riktigt nu när man får barn :)
Var till Mvc på kontroll idag och barnmorskan hade lite svårt att känna hur lilleman låg, så vi fick kolla på ultraljud hur han låg. Han låg rätt som hon trodde men ville vara helt säker. Men han var inte helt fixerad, kom igen lilleman chop chop. Vi längtar efter dig skatten! <3

tisdag morgon

Goodmorning!
Idag är jag uppe i tid?! Eller ja, tid och tid. vaknade vid 8.30 när sambon skulle dra till högskolan och skriva tenta.
Och tänkte att det var lika bra att kliva upp nu, för jag är riktigt hungrig! Så jag ska ställa mig och gör havregrynsgröt alldeles strax.
Idag är det lite saker vi måste få gjorda. Vi har t.ex. ingen mat hemma så jag måste skriva ihop ett matschema för veckan och sedan åka och handla tips på god mat?. Sen är det ett Mvc besök 14.30 och föräldragrupp direkt efter det 16.30. Så idag är man busy :)
Nu är bebis BB-väska packad iaf, tvättade upp kläderna och filten vi ska ha med oss till honom. Är man knäpp om man köper allergi tvättmedel bara för att tvätta bebiskläderna? Det tycker vissa "vuxna" att jag är. Jag menar vill man inte det bästa för sitt barn? Och om jag vill tvätta med med det tvättmedlet borde jag inte få det då? Haha, det är verkligen kul hur folk tror dem "hjälper" en med tips :)

klart!

Nu är broderiet klart för att skeppas iväg till mormor som ska göra konturerna. Vad ska jag göra nu? Det där har ju varit mitt tidsfördriv den senaste månaden. Mycket frustration och psykbryt har jag fått av den. Vill inte veta hur många timmar som jag sammanlagt har lagt ner på tavlan, för jag skulle nog bli rädd av att höra resultatet! :)


ett trött preggo

Vart en väldigt seg och bloggfri söndag idag. Har bara sovit och ätit lite mat hos sambons mormor, potatisgratäng med kött och blåbärspaj till efterrätt, mumma! Sen var jag och mamma och handlade en madrass till bebis säng, för det höll jag på att glömma, hade inte vart nå bra :) Ska faktiskt gå och sova nu så vi får höras imon. Godnatt raringar.

såhär...




...spenderar jag min lördagskväll, med en ny gravidtidning och fruktfat med några bitar mörk choklad. Hur spenderar ni er lördag?

bebis broderi

Tänkte visa hur det går med "Noah's Ark" broderiet. Det tar sjukt många timmar och jäklar vilket projekt det är! Kommer nog bli fint ovanför lillemans spjälsäng sen med namn och födelsedatum under båten. Ska visa sen när jag gjort allt broderi och sen ska den till mormor så hon kan sy detaljerna som inte jag kan, t.ex namnet och alla konturer. Jaja jag är nöjd iaf :)

vecka 35

Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm. 

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter. 

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak. 

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar värk och spänning i slutet av graviditeten. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

bärsele bra eller inte? beror på bebisen.

Hej, nu är vi hemma från Kupolen och har hämtat ut vår bärsele. Vi är mycket nöjda hitills, sen får vi ju vänta och se vad bebis tycker om att ligga i den också. Vi tog det nyaste tyget Airy Mesh för vi tänkte det kan vara bra om han ska ligga i den i sommar då andas ju det tyget bättre. Vi passade på att köpa vår babybjörn när de hade 20% i butiken så vi lyckades bara betala strax över 1000,- lappen annars ligger den på 1399,- tror jag. Nu hoppas jag att det var ett bra köp, hehe.
Nu väntar jag och bebis på mat som sambon lagar, hemmagjord pyttipanna, ska bli riktigt gott känner jag nu, med massa rödbetor och ägg. Kanske hinner med ett inlägg till innan jag går och lägger mig men lovar inget =)

IOS 5

En trött och seg dag då jag var uppe till 02 inatt, självförvållat och dumt jag vet. Men jag kunde bara inte somna, och jag ville leka med iphonen då den blivit uppdaterad med nya operativsystemet IOS5, i love it! Jag menar hur bra är det inte att kunna skicka gratis sms till alla med iphone ios5? awsome säger jag :) Om ni inte har uppdaterat er telefon än så gör det. Bara bra grejor med det nya. Läs mer om det på www.apple.com.

Nu ska jag och sambon åka och hämta bärselen som har kommit in på babyproffsen igen, och det var lite nya färger och tyger så jag får välja och vraka. Ni får se när jag kommer hem :) Ha det fint så länge! puss

go leksand go

En himla skön vinst idag, bättre än jag kunde drömma om. 7-2 mot Södertälje, mål efter bara 22 sekunder av Raffl. Och Ryno vilken stjärna. Som det kanske märks älskar jag mitt Leksand och hoppas lilleman ska göra det också, tyvärr är min sambo så mycket AIK som det bara går att jag vet att det finns en risk att han blir det också :p Jaja det visar sig, han kanske blir Djurgårdare eller Brynäsare, vem vet!
Jag borde iaf gå och sova då klockan är mycket men jag har svårt och sova på nätterna, riktigt svårt. Men som sagt jag måste försöka.
Får skriva lite senare idag för vi går faktiskt in i vecka 35 idag! <3

flytt och födelsedagsförberedelser

Oj vilken dag! Att bära kartonger 35 veckors gravid ner från vinden är inte att leka med vill jag lova. Så nu känner jag mig lite kinkig. Har växtvärk i benen som det känns som. Sen har jag jätteont i skrevet, ondare än vanligt faktiskt efter att ha burit dem ner för trappan. Så jag har fått powernapat i 2,5 timme då tröttheten tog över allt annat.

Så när vi flyttar om 2-2,5 vecka så lär ju jag  mest bara styra och ställa vart allt ska stå. Åhh vad jag längtar efter den där dagen vi flyttar! Första jag ska göra är att bygga ihop bebis säng! Som jag har väntat på det. Plus alla andra bebis saker som ska fram och tvättas. Känns lite tätt inpå bebis ankomst men vad ska man göra?
Blir att packa upp alla saker och möblera rätt fort för den 3:dje fyller sambon 25 år, så till helgen där ställer vi till med fest. Har sagt att han får hålla sig undan öl och så nu 1 månad innan bebis kommer så han kan vara beredd att åka in när det behövs. Men jag tänker då inte ta ifrån han hans 25-årsdag, den är ju stor. Då har man ju gjort 1/3 del av livet. Så den får han dispens för. En annan fyller ju 25 år 20 December och då ammar jag nog troligen, och jag är van att inte fira min födelsedag för den är så nära jul och så. Så jag överlever :)
Lär åka till Ica nu och handla äpplen så jag får bort sötsuget nu, sen om 25 minuter startar hockeyn Leksands IF - Södertälje som jag måste se. Hörs sen :)

en snabbis

Slänger in ett snabbt inlägg då min lilla mamma kommer snart och ska kolla igenom lådorna jag ska slänga/skänka. Kommer med en vettigare uppdatering sen, var ju faktiskt på första föräldragruppen igår :)

en preggo- lista

Tror dem flesta gravida har gjort den redan, men det gör inget att vara sist ;)
- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.
Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten. 
Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna"
När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar

18 av 42. Tur man inte får full pott, tänk va jobbigt att vara gravid då!

en dagens

Dagens humör: Glad & pigg men lite småsjuk (ont i halsen som vägrar ge sig)
Dagens musik: Adelitas Way - Sick
Dagens viktiga: Första föräldragruppen ikväll!
Dagens bebis-countdown: 44 dagar påstås det! :)
Dagens dryck: Varmt honungsvatten med smak av Propolis, Eukalyptus & Menthol!
Dagens väder: Strålande sol! woho.
Dagens bästa: Äppelmos till gröten!

stroganoff med ris

Är himlans trött idag, har redan hunnit sovit middag i en timme. Kan bero på helgens fix med våra förråd.  Nu är båda rensade på skräp och annat skit. Gått igenom alla lådor har jag gjort och kollat vad som ska med till nya lägenheten och vad som ska förvaras i förrådet. Vi orkar liksom inte släpa med oss massa kartonger vi inte ska använda, och iom att vi äger den här lägenheten vi har nu och det är bara N's lillebror som ska hyra av oss så kan vi lika gärna ha grejjorna ståendes här. Skönt säger jag.

Håller på med middagen nu, blir korvstroganoff med ris och sallad. Gott och enkelt. Skönt att få lite mat i magen så kanske lilleman lugnar ner sig lite med sina påtryckningar i sidan. Tror faktiskt han har lagt sig på tvären nu men jag hoppas inte det. För han låg ju rätt tidigare även fast han inte var fixerad. Vill inte ha några vändningsförsök så lägg dig riktigt pluttis, tack <3 Imorgon blir det första gången på föräldragruppen, ska bli riktigt spännande! Men nu vankas det mat iaf.

låt of the day

Den Svenska Björnstammen - Vart jag mig i världen vänder

fyndat

Var ett jättebra erbjudande på Campadre.se nu från Philips Avent. En ångkokare/mixer för 849;- ist för 1499;- som den egentligen kostar. Så jag passade på att beställa en sån när jag sparade in så mycket som 650;-. Har tänkt att försöka göra egen mat till lilleman då det är mer ekonomiskt, visst det kommer väl hända att man glömmer någon gång och får köpa en färdig burk, men för det mesta iaf.

34 veckor

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur. 

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster. 

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu. 

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av smärta i höfterna och läs om våra självhjälpsåtgärder.

50

50 dagar till BF, känns som en evighet!

fortf hängig

Hej bloggen!
Idag har jag lite mer ont i halsen än igår tråkigt nog. Trodde jag skulle må mycket bättre idag men tydligen inte. Låg och sov fram till 14.00 i stort sett innan jag klev ur sängen för att duscha. Bad min älskling köpa hem spagetti och carbonarasås så jag kan försöka få i mig lite riktig mat då jag bara ätit yoghurt och blåbärssoppa sen igår.
Ska försöka uppdatera lite mer senare när jag ätit och så.

Sjukare än sjukast

Leksand - Tingsryd nerbäddad i soffan med världens förkylning. Ont i huvudet, kan inte andas och feber, inte kul höggravid vill jag lova iaf! Förstår inte hur det gick till? Mådde hur bra som helst igår kväll, var ju på Ladies Night och dregglade över Brolle & Martin. Trodde man skulle må bra efter en sådan sak ;)

Men men, har legat och sovit och druckit blåbärssoppa och käkat satsumas hela dan. Hoppas att c-vitaminerna gör mig frisk till imorgon för man orkar verkligen ingenting sjuk. Får se om jag orkar skriva något mer idag eller om det blir en tidig kväll. Ni får ha det så bra så länge.


bb väskan

Godmorgon bloggen!
Idag har jag inte gjort många knop tills nu. Jag har börjat bli jättetrött på kvällarna nu, igår hade jag svårt att hålla ögonen öppna efter 23. Fick kämpa, men gav upp ganska fort. Så i morse när jag vaknade informerade min älskling mig om att jag MÅSTE packa BB väskan nu på en gång, för han trodde att jag skulle föda då. Haha han är så söt. Jag hade tydligen lega och vridit och vänt mig och låtit konstigt tyckte han. Men ja man borde ju kanske börja plocka ihop lite smått i väskan egentligen. Vad ska ni ha med er?
Tänkte ta mig till tvättstugan och köra en snabbtvätt på mina jeans så jag kan ha dem ikväll. Hörs senare!