Lilleman is here!

Här är han, vår lilla skrutt! 54 cm lång och 4490g tung kom han till oss 18.53 den 29/11.. Så nu är vi i bebisbubblan, uppdat kommer när vi landat hemma!


missnöjd mama..

Tycker mina inlägg blir bara mer och mer deppiga, kan ju ha att göra med att bebis lyser med sin frånvaro. Och att jag sen i måndags var inlagd på BB avdelningen för de som inte blivit mammor. Men jag fick åka hem idag iaf, då mitt blodtryck och så gått ner igen. Men ist fick jag gå på ett EKG då jag verkade ha oregelbunden hjärtrytm, men de trodde att det hade med bebis att göra så jag fick åka hem ändå.. Tror inte bebis kommer att komma imorgon och att det kommer bli en låång och tung väntan, sen är jag fruktansvärt rädd också då dem viktuppskattade bebis till ca 4000 gram, alltså en 4 kg bebis. Så nu är jag verkligen rädd.

Måste ringa Mvc imon då jag lär gå dit var och varannan dag nu för blodtryck och sånt, så då tänkte jag fråga efter en hinnsvepning, så får vi hoppas att bebis vill ut då. Nej nu ska jag ta och lägga mig för natten. Ha det fint så länge...

Hemma en sväng...

Vi tjatade hem oss, jag och älskling.. eller snarare han sa vad jag ville säga :) Så nu är jag hemma för natten iaf, hur skönt om helst! Ligga still där inne i 2 dar är ingen höjdare direkt. Smet trots att blodtrycket hade ökat lite igen, att jag fick säger allt. Så imon skjutsar mamma in mig då Nicklas ska till skolan.

Och lägger dem in mig imon då ska dem banne mig sätta igång mig också, för vi var på såndär tillväxtkurva och kolla bebis och enligt deras beräkningar ska han tydligen väga ca 4000gram nu! 4 kilo! come on, sätt igång mig. Hur ska jag få ut den jättebebisen egentligen? =)  Får se hur det blir med uppdateringen imon, ska försöka mms blogga iaf. Kramar

fortsättning i Falun..

Som ni kanske märker av min frånvaro.. fortarande inlagd.. Dem vill ha kvar mig till imon iaf så får dem se då. Blodtrycket är fortfarande högt för mig men det ligger kvar på samma iaf. Men känns lite jobbigt att vara kvar ändå, svårt att sova i dessa sängar speciellt om man delar rum som jag gör. Ja det enda som står på mitt schema nu är, lunch, kolla blodtryck, en tillväxtkontroll på bebis, blodtryck igen, sen sova kanske? Ja men man måste förstås försöka att hålla ut fast det är jobbigt, men jag saknar att sova brevid Nicklas och katterna, enormt mycket! Tänk vad en älsklings närvaro gör egentligen, men snart kommer han hit iaf :)

blev BB fast ändå inte..

Mvc besöket gick inte riktigt som planerat. Högt blodtryck och äggvita i urinen och väldigt mkt viktuppgång på 2 veckor gjorde så att vi fick åka in till Falun för koll. Vilket slutade med att jag blev inlagd för observation tills imorgon, sen skulle en läkare kolla till mig och se om jag får stanna längre eller om jag får åka hem..
Det känns lite som ett slag i magen att jag blir inlagd bara, jag orkar inte mer nu, inga mer bakslag tack. Skulle vara hur skönt som helst om jag blev igångsatt eller om det satt igång sig själv, nu under natten/morgondagen. Imorgon är det ju bara 2 dagar till BF så vore det inte bättre att han kom ut nu och vi slapp allt det här med trolig havandeskapsförgiftning.
Nej jag ska nog ta laptopen och sätta igång en film eller kanske till och med sova lite då klockan ringer 7.30 för jag ska hinna duscha och äta innan läkaren kommer och kollar till en. Godnatt på er.

sista mvc besöket kanske?

Dags för sista rutinbesöket hos MVC innan BF. Får se vad hon säger. Nu är jag trött på det här.

Inget alls?

Ingen bebis idag heller... Suck. Väntan är värre än värst.


sovrumsstyling..

Har inte orkat gjort så mkt idag än att städa upp lite hemma. Sen kom pappa och hjälpte oss upp med lite hyllor och sånt i sovrummet så nu blev sovrummet lite mysigare och mer familjärt. Så jag tänkte visa hur det blev, saknas dock fortf gardiner överallt :P

väldigt tidig morgon

Jo tack och godmorgon Tunabyggen!
Jag ville helst inte bli väckt av en ringklocka 7.50, usch usch. Nu är jag  bara megatrött, vad gör man uppe så här tidigt egentligen? Aja och på tv'n är det typ bara lyxfällan värt att se på men jag orkar verkligen inte lyssna på människor som tänker tänket "kan jag inte betala alla räkningar orkar jag inte betala någon"! suck säger jag bara. Har man inte råd så köp det inte om du inte tänker betala, enkelt :)
Nej nu ska jag fundra på vad jag ska göra resten av dagen?

torsdagskväll

Bebis vill inte ut, uppenbarligen inte.. Det är sjukt frustrerande när folk som har BF efter en själv får sina barn före. Vet att man inte ska vara bitter, men det är så svårt att inte vara det. Jag känner typ ingenting down-under, och det är ju sjukt jobbigt för då känns det ju som att man ska gå över tiden, vilket jag tror det kommer att bli tråkigt nog. Jag hoppas då att han vill ut tidigare, min lilla lillasyster tror att det blir i helgen, men jag är skeptisk, hoppas hon har rätt iaf!
Var ut till mormor nu tidigare ikväll på lite födelsedagsfika då hon fyller 69 år. Det bjöds på smörgåstårta och marängtårta. Det jobbiga är att hela släkten frågar när det är dags? Har du inte känt något än? Och man svarar frustrerat nej inget alls. Njae nu är det dags att koppla bort "att bebis an ta väldigt lång tid på sig ut" och kolla klart på Fråga Olle dokumentären och äta lite, så hörs vi imorgon ist.

vecka 40

Jag

Nu är jag klar, orkar inte mer nu, nu är det dags för dig att komma ut lilleman! Man blir så bitter när man ser dem som har massa tid kvar som får före t.ex. ett par på föräldragruppen skulle ha i början av december dem fick i måndags, då blir man lite bitter =) Men som sagt nu får du komma ut!

Bebis

Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut.

Du

Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Många kvinnor går över tiden med 14 dagar och ibland lite till. Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Lycka till!


bebis limousinen

Här är vår fina bebis limousine som jag tänkte visa häromdagen. Vi bestämde oss för en Brio Go då vi eller jag ville ha systemet att man kunde klicka i liggdel, sittdel och bilstolen om man ska in på affären en snabbis bara. Vi köpte med grått chassi och svart ligg och sittdel sen en blå bilstol. Den är sjukt skön att köra runt hemma, så jag längtar tills lilleman ska ligga där i ist =)

På äventyr..

Lilleman mår jättebra, så jag är otroligt lättad! CTG såg perfekt ut.. så jag var och är mer än lättad. Lilleman hade knappt rört sig på ett par dagar så jag blev megaorolig, så jag tog mod till att ringa förlossningen som de vill att man ska göra. Så vi fick komma in där och göra CTG och ultraljud för att kolla att allt stod rätt till, och det gjorde det som sagt. Nu önskar jag bara att han ville komma ut så vi kan få träffa honom.
Efter vi kom hem från Falun så åkte vi och storhandla inför veckan, sen åkte vi till mamma då hon hade ljusparty och N's mamma var där också. Så vi fick lite mackor där och nu är vi hemma och sitter vid varsin dator och nördar. Strax ska vi nog gå och sova då jag inte fick så mycket sömn inatt. Så godnatt från mig =)

Ctg

Inne på Falun och kollar bebis hjärtljud med ctg då han har rört sig lite dåligt, återkommer med info....


9 dagar till bebis due date!

Godmorgon tisdag!
Jag är huuur trött som helst, det är för jag vaknar varje timme hela nätterna. Jag förstår inte varför jag gör det heller? Jag fattar att det har med graviditeten att göra men varför varje timme och varför är jag helt genomsvettig när jag vaknar? Nu saknar jag min "innan jag var gravid" kropp, att dra upp en huvtröja, mina kalla fossingar och händer, slippa allt vad foglossning och ont överallt är.
Jag kan verkligen inte förstå hur vi kan vara nere på ensiffrigt nu, 9 dagar, det var ju nyss tvåsiffrigt och tresiffrigt. Det kommer nog ta ett tag innan jag vill bli gravid igen, känns som jag har vart det nu i flera år. Iaf 2 sommrar i rad, och det smärtar fortfarande i mitt mamma hjärta att jag kunde haft en snart ettåring hemma här. Men nu blev det inte så, och det är fortf en sak vi/jag bearbetar. Vi är överlyckliga för lilleman, men jag får dåligt samvete om jag inte tänker på "liten" lite då och då. Tur jag har mina gosiga kattbebisar hos mig jämt och min sambo, annars vet jag inte hur jag skulle ha klarat det.
Men nu får det bli lite possitivt igen, måste äta min frukost... hungrig mama..

planering är A och O?

Godmorgon bloggen!
Håller i skrivande stund på att gå igenom lite reklam, för nu när vi flyttat så har vi inte satt på någon "ej reklam tack" skylt på postlådan. Kommer nog dock inte göra det heller då det faktiskt är ganska kul och bra för den delen att planera sina matinköp efter vad som är billigt just denna vecka. Känns som om det är aktuellt att börja planera så nu när bebis är på G om 10 dagar!! Och vi har en heltidsstuderande sambo som inte fått jobba mer än 16 timmar på 2 månader.. Pengar måste hållas koll på nu verkligen.. Så jag ska fortsätta knåpa på vad vi ska inhandla denna vecka, så måste jag visa vagnen till bebis sen (ihopsatt och allt) =)

lördagskväll

Nu har jag haft väldigt många trötta dagar på rad, känns inte ok! Får knappt sova på nätterna heller, vaknar var och varannan timme. Nu blir det snart mat, sen blir det nog sova i hyffsad tid iaf, Fars dag imon och den firas hemma hos farfar först sen mat hemma hos pappa. Så hörs imon ist, trevlig lördagskväll!

kvällsgöra

En lugn kväll ikväll med lite hockey och snart ugnspannkaka, mums! Vi leder med 4-1 iaf det är positivt, men 1 period kvar. Fortfarande ingen bebis, så älskling kan ju glömma det där med en 11-11-11 bebis som jag sa tidigare.
Idag har vi bara chillat och sovit baby och jag. Helt slut är vi som personer. Och imon ska han jobba för första gången på jag vet inte hur länge. Känns som om jag vill jobba lite också även fast jag aldrig skulle orka.. Nu har vi fixat allt som saknades i BB väskan också, amningsbh, amningslinne sockor/tofflor. Så nu får det räcka, nu ska jag se vart sambon tog vägen.

11-11-11

Bebis vill uppenbarligen inte komma idag alls, lillemans pappa tror fortfarande vi har en chans, men inte då tror jag. Vår lilla kille ville uppenbarligen in ha världens coolaste personnr ;) Jag önskar verkligen att han kommer nu snart, jag orkar inte vara gravid nå mer. 13 dagar till BF är rätt lång tid ändå tycker jag, tycker verkligen lilleman borde lyssnat på 3D tanten och ha sitt BF 13 november, eller nej förresten inte på fars dag det blir för trist.
Kom ut nu lilleman vi vill verkligen träffa dig nu!

39 veckor

Bebis

Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Din bebis väger omkring 3,5 och 3,7 kg och är ungefär 48 till 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Du

Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags.


sliten mama to be

Förlåt, jag har varit en jättedålig bloggerska. Flytten hit tog ut sin rätt på kroppen, jag har varit hur trött som helst och sovit middag 1-2 ggr per dag. Och ingenting händer i magen heller, lilleman vägrar uppenbarligen att komma ut tidigt, dock är det 14 dagar kvar men ändå. Är förbaskat trött å att vara gravid nu, ont precis överallt, känner mig väldigt svullen och tjock, och så ska man gå och vara nervös när förlossningen startar. Men idag går vi faktiskt in i vecka 39! vad hände där?

20 dagar..

är 20 dagar för mycket.. nu får du gärna komma ut lilleman, mamma kommer knappt i eller ur sängen längre :p Har varit lite oaktiv då vi flyttat, det mesta är klart men det känns som om det är hur mycket som helst kvar än :) Jaja jorden byggdes väl inte på en dag va? ;) Ska visa lite bilder sen när jag fått i ordning.. Kram så länge

Komsi komsi

Nu är du välkommen ut bebis! :)