shoppingkväll igår

Har setat hela morgonen och knåpat ihop en annons för vår fina bil som vi nu ska sälja. Vi kom fram till att det var bäst så. Positiva är att man får ju leta upp en ny fin bil att köpa. Lite billigare dock, men det gör inget bara det är en kombi :)
Vi var på klubbkvällen på Kupolen igår för att spana om det fanns något bra på babyproffsen för dem hade 20% rabatt på hela köpet då. Slutade med att vi köpte en bärsele från babybjörn Miracle hette den, en spjälsäng till bebis och en skötväska. Vi sparade ungefär 1000;- kronor på att köpa dem sakerna igår ist för tidigare. Så vi är väldigt nöjda med våra fynd.
Sitter för tillfället och väntar på att Idaho ska komma hem från jobbet så vi kan luncha på Peace&Love cafét. Ha en trevlig fredag!

Mysmorgon

Har en mysmorgon med en av katterna, alltid någon av dem som ska vara osocial. Idag var det Rufuz, så Sessan och jag har tagit lite sovmorgon då jag haft en rätt dålig natt.

Borde kliva upp nu och göra frukost för min mage är vrålhungrig, och jag vill ju inte att bebis ska bli irriterad på mig, hihi.


Gravidläsning

Provar mig på ett inlägg på iphonen genom nya blogg appen! Hur awsome är inte den? Lätt att posta inlägg nu liksom!

Lite ny gravidläsning i form av Vi Föräldrar Special, vet inte hur många sådana tidningar jag köpt och plöjt igenom nu? Men jag är så orolig att jag inte ska veta nått när lilleman kommer, även fast jag har 5 stycken småsyskon. Så jag borde ju veta lite, men det var ju 12 år sedan jag böt en blöja senast! Får hoppas det faller sig in naturligt!


åkpåse

Vi fick en åkpåse till lilleman av min snälla mamma i förra veckan. Och sen såg vi att Barnens Hus hade rea på Brio Shiny åkpåsar, så ist för de 995;- som de kostar i vanliga fall så kostade dem 499;-. Och mamma visste att det var en sån jag ville ha från början till vagnen då vi har en Brio vagn så hon tyckte vi skulle byta till den! Åh vad glad jag är nu, världens finaste åkpåse till världens finaste kille.. Kul och få lite färg till vagnen också då den är helsvart.

Nu håller sig lilleman varm på våra barnvagnspromenader här i kyliga Dalarna!

fresh disks

Hej bloggen!
Har haft en skön lång avkopplande helg! Idag har jag tagit det mest lugnt, besiktigat bilen (prickfri) :), sen beställt lite nya lysen till bilen då halvljuset började bli dåligt. Sen lite shopping av rengöringsgrejor på ÖB (Nånting ni kanske inte visste om mig är att rengöringsmedlena jag köper måste dofta citron, är helt besatt av den rengöringslukten!) . Lite parfymfri och llergitestat tvättmedel till bebis kläder, som vi ska tvätta när vi flyttat in i nya lägenheten! =D Och det bästa av allt  WC Duck Fresh Disks!





away we go

Kommer vara rätt oaktiv i bloggen nu i helgen tror jag. ska hälsa på vänner i Nyköping och så, men ska försöka mobilblogga om jag kommer på hur man gör :) Annars ha en bra och solig helg!

Leksand - Örebro

Förlust idag med 2-4, känns surt! Men passion oavsett division!




goodnight

Var med mamma på kupolen idag och fick 2 fina grejor till lilleman. En åkpåse till vagnen och ett påslakanset till vaggan :) Ska dock byta färg på påslakansetet då det var lite för ljust blå. Är så glad att mamma och andra köper lite grejor till lilleman då och då så vi slipper köpa allt som behövs.
Nu ska jag duscha sen sova, då jag jobbar 07-09 imon sen ska jag till mvc kl 10.00, N blir inte med då han har skola och labb. Så jag hoppas jag slipper nålar imon :)

big belly

Jag känner verkligen nu att bebis börjar bli stor, bara för 1,5 vecka sedan så tumlade han runt som en galning och nu får han knappt plats i magen. Inga riktiga tydliga sparkar eller jabbar utan snarare små dragningar med fossingarna runt i hela magen. Mamma och pappa längtar verkligen efter dig, lilleman! <3

godnatt

Har verkligen haft hur mycket som helst att göra i helgen så jag har inte hunnit sitta vid datorn alls. Och nu skriver jag lite snabbt innan jag ska gå och sova. Börjar jobba 07 imon bitti och slutar 09. Så nu säger jag godnatt =)

vecka 31

Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. 

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Men så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram. 

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern. 

Du har förmodligen gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

mumma

Är det något jag verkligen älskar nu när jag är gravid, så är det jordgubbsfil. Det är så gott! Inte alls som yoghurt, men mycket godare :) vad tycker ni om jordgubbsfil?

nystädat kylskåp och mvc

Hej bloggen!
Jag är typ tröttast i Sverige idag tror jag. Avskyr att ligga sömnlös fast man är trött. Ska snart ta mig till Mvc då jag har läkartid där 11.05, måste få ändrad sjukskrivning. Men först ska jag äta lite frukost innan jag åker. Tänkte göra det myyycket tidigare men fick nå ryck och gjorde ren och rensade kylskåpet, man får väl såna där knäppa episoder när man är gravid ;) Hörs lite senare innan jobbet.

olyckor händer så himla lätt!

http://www.dt.se/nyheter/hedemora/1.3901721-vag-blockerad-hela-dagen <--- här kan ni läsa om dagens olycka.
Ännu en olycka med lastbilar här i länet, denna gång en bil som körde från mitt jobb med matvaror. Hände ju en tragisk olycka för en månad sen kanske då en lastbil som då inte kom från mitt jobb utan något annat lager välte, och efter ca 3 timmar hittar dem en tjej på moped som hamnat under släpet. Sjukt tragisk olycka!
Olyckor händer så himla lätt så var försiktiga!

tips

Har setat och funderat ett tag nu på försäkringskassan. Har hållt på och krångla med dem sen i juli angående graviditetspenning, är den enda på mitt jobb som blivit nekad 2 gånger i rad! Tål att tilläggas är att på mitt jobb lyfter vi flera ton om dagen. Men nu har jag förhoppningsvis skickat in sista överklagan, och hoppas på svar rätt fort då jag ska gå hem nästa lördag.
Tänkte på det att om jag ska ge er som ansöker om graviditetspenning ett tips så överbeskriv vad och hur ert jobb går till! Beskriv in i minsta detalj hur en arbetsdag ser ut påpeka det som är svårt som gravid. Hoppas det går lite bättre för er från början än för mig :)

dammtussarna attackerar

Ska åka till jobbet om ca 15 minuter, så jag passar på att dammsuga lite nu innan dess. Är himla svårt att hålla rent och städat i en 1:a på 2 personer och 2 katter, blir dammigt riktigt fort! Hur gör ni som har djur? Dammsuger varje dag eller så? Skulle definitivt behövas här!

Köpte något nytt till lilleman igår, de här "sparkdräkten" eller vad  man ska kalla den. Köptes på Kappahl och är av märket Kaxs och kostar 179;- Super :) (Sorry för dålig kvalite, togs lite för snabbt med iphonen!)

Leksands IF

Åhh premiären närmar sig! Leksand premiären i hockey alltså, och jag ska vara där när vi spelar hemma mot Örebro! Åhh vad jag längtar, hoppas lilleman blir leksing iaf ist för Aikare. För det går ju inte för sig :) Att vara snudd på höggravid i klacken borde gå bra hoppas jag, tänker ju inte ställa mig mitt i smeten bland allt folk, utan tänker stå där folk inte kan knuffas i magen! Det är en jäkla känsla iaf att stå i klacken till sitt lag och heja för seger, det är kärlek på hög nivå! <3

dålig

Jag har vart väldigt dålig på uppdatering nu, men lovar när jag kommer hem från jobbet ikväll ska jag uppdatera. Ska visa en fin sparkdräkt jag köpte idag till lilleman :)

kvällsbestyr

Ska faktiskt ta och gå och lägga mig nu då jag är hur trött som helst. Sambon är ute på party eller nått då dem hade sittning med skolan så han är väl inte hemma förens 02 och det orkar inte jag hålla mig vaken till! Nej vi får höras imon innan jag åker till jobbet, ciao.
Så här bra hade min älskade lilla Rufuz det för en stund sen, lilleman låg hyffsat still så Rufuz fick vila lite :) <3

i got a feeling

Hallå!
Vilket fint väder vi fick idag då :D vi ska snart åka till svärmor och "visa upp oss" som mina sambo så fint uttryckte sig! Sen tänkte jag åka förbi mamma med dopvepan så mormor kan hämta det och göra klart konturerna som jag inte kan. Sen kanske det blir en sväng på kupolen och hitta en overall till lilleman att åka hem från BB i. Hörs senare ikväll :)

dopvepa

Lovade ju att visa mitt dopbroderi jag gör åt kompisar, jag är snart klar så jag borde visat det lite tidigare egentligen men vad gör det om 100 år? :) Syns väl på ett ungefär vad det är va? Det ska vara lite text och så som t.ex. namn, längd, vikt, dopdag etc. Jag hoppas dem blir glada iaf!
Nu tänkte jag äta lite innan jag fortsätter med broderiet.

Vecka 30

http://www.babycenter.com
Nu är bebisen drygt 39 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu.

Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.

En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän kring åttaårsåldern. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt där inne.

Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

playlist

Tänkte lägga upp en lista på lite blandade låtar jag måste höra nuförtiden =) :





David Guetta feat. (Taio Cruz, Ludacris) - Little bad girl
David Guetta feat. Sia - Titanium
Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves like jagger
LMFAO - Party rock anthem
David Guetta feat. Jennifer Hudson - Night of your life
Renegade Five - Running in your veins
The Pusher - Blow me and run
Adelitas Way - Sick
The Storm feat. Michael Poulsen - B.S.E





jag funkar inte utan musik!

tired mama

Är det bara jag som är en trött mama eller är det fler? Jag får verkligen inte sova på nätterna då lilleman rent ut sagt sparkar skiten ur mig. Han är helt vild! Och så drar han liksom foten längs magen så det känns sjukt obehagligt. Men även fast han gör så, så längtar jag mer och mer efter honom. Längtar tills dem lägger han på mitt bröst och säger att han är en frisk liten kille, åhh blir tårögd bara av att tänka på det =) älskade du!

filmkväll

Aurora-samtalet gick väl bra, antar jag. Men hela denna dag har varit seg och tråkig och jag har bara legat i sängen större delen av tiden. Älskling är och köper mat som han ska laga och sen blir det lite mer filmkväll ikväll. Vi ska se klart Hopp och sen blir det nog Black Swan eller Let me in (låt den rätte komma in).
Hoppas ni får en trevlig måndagskväll! =)

5 september

Bra Lena verkligen! Vaknade vid 06.00 och gick upp och käkade frukost för jag trodde jag hade Aurora-samtal kl 08.00 i Falun. Men inte då, hade tydligen bara satt alarm att jag skulle dit idag och sen skrivit riktiga tiden i min kalender vilket är kl 13.00 ist. Så nu har jag vart uppe helt i onödan =) Så jag ska pallra mig tillbaka till sängen snart.

Passade på att börja storstäda igår också då det rent utsagt så förjä****t ut hemma (blir lätt så i en 1:a med sambo och 2 katter!). Så jag hann och damma och dammsuga vardagsrum och hallen. Alltid en början, jag är ju för noga så det tar så lång tid allt =) Men men ska fortsätta sen när jag kliver ur sängen igen.. hörs lite senare!

tittut

Jag och älsklingen var ju på 3D ultraljud i Stockholm igår och det var verkligen hur mysigt som helst! Vår älskade lilla kille var helt underbart söt. Jag hade lite för mycket fostervatten och det skulle man akta sig med tydligen men lillkillens blåsa och magsäck var hur fina som helst så det var inga problem! Men vi hade en stor kille, han väger redan ca 1300 gram. Så hon sa att han vägde ca 290 gram för mkt, så han blir nog en stor kille! Och enligt hennes beräkningar så var han klar 13 november redan! Åhh tänk så kommer han då ist för senare va glad jag skulle bli. Men hon sa att hon inte flyttar fram BF utan bara kollar bebis :) Åhh mamma längtar efter dig älskling <3

det finaste vi gjort <3


dance with somebody

Mando Diao need i say more? Borlänges stoltheter, fick en Rockbjörn igår för sitt framträdande på Peace&Love festivalen. Den var grym helt enkelt!

wubbanub

Ni har garanterat sett den här söta napparna från Wubbanub, finns hos många gravida och dem sem har fått barn redan och dem älskar dem. Så jag beställde faktiskt en på http://www.mammashop.se . Den är ju så söt :) Jag köpte lammet, men jag ska kolla efter apan och giraffen på http://babyrevolution.se/ i sthlm imon. Napp och snutte i samma ju, hur bra som helst. Så har den inga skåror så den kan komma in bakterier emellan gummidelen och plastdelen då den är helt i gummi! Så bra.

i'm so excited and i just can't hide it

Jag har vart väldigt dålig på inlägg nu känner jag. Igår var jag hem till pappa och var kock för han jobbade till 18, blev lite portegryta! Åh gud vad jag älskar portergryta/porterstek, det bästa jag vet! Just saying :) Fick brev från försäkringskassan att dem tagit emot min överklagan och graviditetspenning och att det skulle ta ca 3 veckor kanske mer att kolla igenom den. Det är ju då typ jag ska gå hem? Jaja jag får hoppas det löser sig!


Imorgon blir det Stockholm och 3D ultraljud! :D Jag kommer garanterat börja gråta som jag gjorde på dem andra ultraljuden =)